Ερευνα

Δημοσιεύσεις

◊ GreekLIS Research Group (2009) Learning 2.0: a training project for the Greek Librarians and information professionals. Προσυνέδριο της IFLA στην Αθήνα με θέμα: “Στρατηγικές Εξυπηρέτησης για Βιβλιοθήκες”, 19-21 Αυγούστου 2009

◊ Ανδρέου, Ι., Γαϊτάνου, Π., Γαρουφάλλου, Ε., Κουτσομίχα, Δ., Κριεζή, Β. (2008) Έρευνα για την εξοικείωση των Ελλήνων και Κυπρίων Επιστημόνων Πληροφόρησης με τις Web 2.0 υπηρεσίες. Πρακτικά του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 24-26 Σεπτεμβρίου, 2008, Ιωάννινα, Ελλάδα. (πλήρες κείμενο-pdf, παρουσίαση-ppt, παρουσίαση-wmv)

◊ Κατσαρού, Γ. και Κουτσομίχα, Δ. (2007) Τα blogs και η χρήση τους στις βιβλιοθήκες. Συνεργασία: Οργάνωση και διοίκηση βιβλιοθηκών [Internet] 3. Διαθέσιμο από: <http://www.goethe.de/mmo/priv/2729956-STANDARD.pdf> [Πρόσβαση 11/11/ 2010].

—————————————————————————————————————————————-

Συνεργασίες

Η Ομάδα GreekLIS συνεργάστηκε από το Νοέμβριο του 2007 με την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας ώστε να δημιουργηθεί το “Wiki της Περιοχής“.

——————————————————————————————————————————————–

 

Ερωτηματολόγιο

Στις αρχές του 2008 η ομάδα GreekLIS δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο για τη διεξαγωγή έρευνας -καλύπτοντας το σύνολο των ακαδημαϊκών, και όχι μόνο, βιβλιοθηκών- με στόχο να διαπιστωθεί και να αξιολογηθεί η χρησιμότητα και η χρηστικότητα των υπηρεσιών του Web 2.0 στον τομέα της παροχής πληροφοριών των βιβλιοθηκών. Το ερωτηματολόγιο διατέθηκε σε online μορφή.

——————————————————————————————————————————————

Σεμινάριο

Στις 3 Ιουνίου 2008 και στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων 2008 της ΕΕΒΕΠ, η ομάδα GreekLIS πραγματοποίησε με επιτυχία σεμινάριο με θέμα «Βιβλιοθήκη 2.0: το Web 2.0 στις διαδικτυακές υπηρεσίες της βιβλιοθήκης».

Έγιναν παρουσιάσεις ppt με τα εξής θέματα:

  • Web 2.0/Βιβλιοθήκη 2.0
  • Blogs
  • RSS Feeds
  • Social Bookmarking
  • Tagging
  • Wikis

Ακολούθησε εργαστήριο με πρακτικές ασκήσεις για κάθε θεματική ενότητα.

1η Παρουσίαση: Web 2.0/Βιβλιοθήκη 2.0/Blogs/RSS, βιβλιογραφία.

2η Παρουσίαση: Social bookmarking/Tagging/Folksonomies

3η Παρουσίαση: Wikis: Επεξεργάσιμοι Ιστότοποι

4η Παρουσίαση: Learning 2.0

—————————————————————————————————————————————–

Ημερίδα

Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 οι GreekLIS συμμετείχαν στην Ημερίδα με θέμα: » Web 2.0 and Beyond for Libraries» που διοργάνωσε η Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών της Θεσσαλονίκης (The Commitee for the Support of Libraries CSL in Thessaloniki).

Δείτε τα ppt όλων των ομιλιών στο «Events and News» της Bissell Library καθώς και το εργαστήριο της Ομάδας εδώ

Ημερίδα

Στις 12 Ιουνίου 2009 οι GreekLIS συμμετείχαν στην Ημερίδα με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες (web 2.0) και Βιβλιοθήκες (Library 2.0)» που διοργάνωσε η ΚΕΒΕΠ – Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων-Επιστημόνων Πληροφόρησης, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ( Intercollege), αίθουσα UNESCO

Ομιλίες : Οι βιβλιοθήκες την εποχή του Web 2.0 (Ανδρέας Κ. Ανδρέου)

Υπηρεσίες κοινωνικής σελιδοσήμανσης, tagging και εικονικά περιβάλλοντα (Ρέα Γαϊτάνου)

Wikis και RSS στις βιβλιοθήκες (Ιωάννα Ανδρέου)

Ακολούθησαν εργαστηριακές ασκήσεις

Αρέσει σε %d bloggers: