Δομή των Blogs

final.jpg

Η παραπάνω εικόνα μας δίνει σε γενικές γραμμές μια ιδέα για την δομή που χαρακτηρίζει τα blogs.Έτσι λοιπόν, κάθε blog έχει:

Τίτλο: τον οποίο επιλέγει ο δημιουργός ή δημιουργοί του blog.

Αναρτήσεις ή posts στα αγγλικά: αυτά είναι άρθρα, μικρά ή μεγάλα, που δημοσιεύει ο blogger και μπορεί το περιεχόμενό τους εκτός απο κείμενο να περιλαμβάνει εικόνες, βίντεο, μουσική αλλά και συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες. Οι αναρτήσεις παρουσιάζονται κατά χρονολογική σειρά με την τελευταία χρονικά ανάρτηση να εμφανίζεται πρώτη. Η κάθε ανάρτηση έχει έναν τίτλο ενώ εμφανίζεται και η ημερομηνία που γράφτηκε.

Σχόλια ή comments: οι επισκέπτες των blogs μπορούν να αφήσουν σχόλια ή παρατηρήσεις επί των αναρτήσεων. Στο παράδειγμά μας βλέπουμε ότι δίπλα στην λέξη comments εμφανίζεται ο αριθμός 1, που σημαίνει ότι υπάρχει 1 σχόλιο για αυτήν την ανάρτηση.

Κατηγορίες, ετικέτες ή tags: είναι λέξεις με τις οποίες ο blogger κατηγοριοποιεί τις ενότητες των αναρτήσεων.

Δεξιά ή αριστερά των αναρτήσεων θα βρείτε το sidebar. Είναι ο χώρος όπου ο κάθε blogger επιλέγει να εμπλουτίσει με πληροφορίες. Για παράδειγμα σε ένα sidebar θα βρείτε πληροφορίες για τον blogger. Αυτή η πληροφορία παρουσιάζετε συνήθως πρώτη και μπορεί να είναι μια εικόνα ή αλλιώς avatar που χαρακτηρίζει τον blogger. Στο sidebar θα βρείτε το χρονολογικό ή και θεματικό αρχείο των αναρτήσεων. Μπορεί να υπάρχουν links και σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.

Για να γίνει πιο όμορφο ή ενδιαφέρον το ιστολόγιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και widgets. Αυτά μεταφράζονται ως στοιχεία σελίδας ή μικρογραφίες άλλων υπηρεσιών.

Τα blogs έχουν RSS Feed το οποίο δίνει την δυνατότητα σε όποιον είναι εγγεγραμμένος σε έναν RSS Reader να ενημερώνεται για τις καινούργιες αναρτήσεις σε ένα blog.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: