Το Awesome Highlighter και η ενημέρωση μέσω του κοινωνικού δικτύου Library 2.0

Σας έχει τύχει ποτέ να διαβάζετε μία ιστοσελίδα και να θέλετε να αρπάξετε έναν μαρκαδόρο για να υπογραμμίσετε ένα ενδιαφέρον κομμάτι το οποίο θέλετε οπωσδήποτε να ξαναβρείτε εύκολα και γρήγορα; Φυσικά αυτό είναι αδύνατο να γίνει με έναν μαρκαδόρο αλλά μπορεί να γίνει μέσω της υπηρεσίας Awesome Highlighter. Αφού ανοίξετε τον δικό σας λογαριασμό, μπορείτε να καταχωρείτε τις ιστοσελίδες που σας ενδιαφέρουν και στη συνέχεια να μαρκάρετε τα σημεία που σας ενδιαφέρουν. Τα σημεία αυτά αποθηκεύονται στο Awesome Highlighter αλλά επίσης μπορούν να μεταφερθούν και στο del.icio.us ή στο Twitter.

Την υπηρεσία αυτή δεν τη γνώριζα μέχρι που διάβασα το post Awesome Highlighter for reference situations? στο forum του Library 2.0. Εξελίχθηκε μία συζήτηση όπου έγιναν προτάσεις για παρόμοιες υπηρεσίες και για τα θετικά και αρνητικά της κάθε μίας. Ένας χρήστης επεσήμανε κάποια μειονεκτήματα του Awesome Highlighter μέχρι που έγινε ένα σχόλιο από κάποιον που συμμετέχει στην ανάπτυξή του και ανέφερε ότι θα λάβουν υπόψη όλα όσα αναφέρθηκαν έτσι ώστε να το βελτιώσουν.

Κατά την άποψή μου αυτός είναι και ο σκοπός ενός θεματικού κοινωνικού δικτύου. Η ενημέρωση, η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων και η άμεση ανταπόκριση. Πιστεύω ότι αν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα και θα καταφέρουμε να γίνουμε καλύτεροι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: