Διαβάστε και μάθετε για το πρόγραμμα

Η εξερεύνηση ποτέ δεν ήταν τόσο διασκεδαστική…

Καλως ήρθατε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Greek Learning 2.0 και στην ιστοσελίδα που το φιλοξενεί. Για να βρίσκεστε εδώ μάλλον ανήκετε σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες:

 • Ενδιαφέρεστε να μάθετε εν γένει για το πρόγραμα Learning 2.0, να πειραματιστείτε και να παίξετε με κάποια νέα εργαλεία του Web 2.0 (ναι, οι πειραματισμοί και τα παιχνίδια επιτρέπονται στις βιβλιοθήκες) τα οποία θα σας βοηθήσουν να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.
 • Απλά θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας: «το δώρο της μάθησης», νέες δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στην επαγγελματική σας ζωή και θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερό σας χρόνο.

Όπως και να έχει… Χαιρόμαστε που βρίσκεστε εδώ!!!

Το Greek Learning 2.0 είναι ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο ενθαρρύνει το προσωπικό των βιβλιοθηκών αλλά και τους φοιτητές και επαγγελματίες του χώρου, να μάθουν περισσότερα για τις αναδυόμενες τεχνολογίες του Web 2.0 οι οποίες αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι, η κοινωνία και οι βιβλιοθήκες έχουν πρόσβαση προς την πληροφορία και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τις επόμενες βδομάδες, θα ασχοληθούμε με 9 ενότητες και οι ασκήσεις θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με το blogging, το RSS news feeds, το tagging, τα wikis, το podcasting, τις online εφαρμογές, και τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν video και εικόνες.

Προτιμητέο είναι να ολοκληρώσετε όλο το πρόγραμμα, όμως μπορείτε να ξεκινήσετε από όποια ενότητα εσείς επιθυμείτε αλλά και να καταπιαστείτε με τα εργαλεία εκείνα του Web 2.0 που εσείς κρίνετε ότι είναι απαραίτητα για τη δική σας εκμάθηση. Χρονικά όρια και χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν!

Παρακαλούμε πολύ ωστόσο να συμπληρώσετε το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που έχουμε δημιουργήσει για να βγουν ποιοτικά και ποσοτικά συμπεράσματα του εν λόγω προγράμματος.

Δέστε, λοιπόν, τις ζώνες ασφαλείας σας, αρπάξτε το ποντίκι mouseτου υπολογιστή σας και ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια εξερεύνησης. Και φυσικά να θυμάστε ότι δεν είναι κακό να παίζετε, να διασκεδάζετε και να περνάτε καλά στη βιβλιοθήκη!

Αρχική σελίδα

3 Responses to Διαβάστε και μάθετε για το πρόγραμμα

 1. ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ says:

  Τα σχόλια παιδιά όταν ολοκληρώσω την εκπαιδευση. Σαν αρχή, θα έλεγα πως φαίνεται απαραίτητο και διασκεδαστικό.

 2. gkatsa says:

  Γεωργία ενημέρωσέ μας αν χρειαστείς βοήθεια. 🙂

 3. Γιάννης says:

  Ελπίζω μ αυτό το πρόγραμμα παιδιά να μην είμαι πια «αναλφάβητος» με το WEB! Πάντως «ξύπνησε» η ελπίδα μέσα μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: